WebSite X5Help Center

 
Evert T.
Evert T.
User

E-mailformulier in website  nl

Autore: Evert T.
Visite 1318, Followers 2, Condiviso 0  

Ik werk al vanaf versie 9 met X5 en kan er goed mee werken. Met versie 13 kreeg ik problemen met het e-mail formulier. De website gebruik ik voor een bridgeclub waarop leden zich via dit e-mail-formulier kunnen afmelden, maar dat moet dan wel betrouwbaar zijn. Een hele tijd ging het goed maar op bepaald moment kwamen de afmeldingsberichten niet meer aan bij de ingevoerde email-adressen. Daarom met X5 (tijdelijk) gestopt. Nu website bij host in gebruik. Kan X5 mijn probleem oplossen en garanderen dat het systeem goed blijft werken?

Wij kan mij hier mee helpen.

Postato il
1 RISPOSTE
Andre E
Andre E
Moderator

Hoi Evert,

Even een korte samenvatting van hoe mailing werkt, dit helpt denk ik wel je vraag te beantwoorden;

Belangrijker is namelijk, waarom werkt het niet? Komt het na een update van x5? Of van je provider?

Garanties in software zijn er niet. Dat kan ook niet want de mail die x5 maakt is afhankelijk van de provider, die moet namelijk ook software leveren (PHP). En dan is er nog je eigen pc, en de pc/laptop/smartphone van je gebruiker. Die hebben ook weer eigen software met eigen firewalls en eigen regels voor spam en de die heeft ook weer een provider die het moet doorsturen met spam regels enz.....

Als dit allemaal goed staat dan werkt het, is er ergens iets niet goed dan werkt het niet. En zul je als maker van de site moeten gaan zoeken.

Maar het is lastig X5 daarop af te rekenen. Als je hier in de helpdesk geen bergen klachten ziet over mailen dan ligt het meestal wel aan een andere partij / plek en niet aan x5, die gebruiken gewoon gestandariseerde protocollen.

Dus als je weet dat het zo werkt, begrijp je denk ik wel dat x5 dit niet kan garanderen. Wellicht dat het van hun kant wel werkt maar dat zegt dus helemaal niets, eerst debuggen en kijken waarom het niet werkt is dan noodzaak, en als het eenmaal werkt en alle partijen veranderen niets dan blijft het ook werken, totdat ..... nou ja ik ga niet opnieuw beginnen. :)

Dat hoort (helaas) bij het beheer van een website, het kan altijd ergens fout gaan.

Succes.

Leggi di più
Postato il da Andre E