WebSite X5Help Center

 
A V.
A V.
User

Laatste stap bestelprocedure webwinkel geeft melding "Generic error"  nl

Autor: A V.
Besucht 695, Followers 1, Geteilt 0  

Goedenavond,

In WebsiteX5 evo heb ik een nieuwe website met webwinkel gemaakt. In de test werkte het bestelproces correct. Echter na het uploaden/online zetten op 23-3-2021 van de website stopt het bestelproces bij de laatste fase, stap 3 -Bestel Nu- en de foutmelding -Generic Error- verschijnt. Tegelijkertijd of kort na het uploaden is de site (eveneens op 23-3-2021) geconverteerd naar de nieuwste versie 2021-2 (?). Ik heb alles al een keer van de server bij mijn provider verwijderd en wederom geupload, maar het zelfde probleem blijft. Kunt u mij helpen en mij in begrijpelijke taal stap-voor-stap uitleggen hoe ik het probleem kan oplossen? Hartelijk dank. De url van mijn website is: https://www.poppenreparatie-restauratie.nl/

Met vriendelijke groet,

Arie van Marion

Gepostet am
7 ANTWORTEN
Andre E
Andre E
Moderator

Zt de php versie bij je webhost provider op php8, de nieuwe versie iis aangepast voor de nieuwe php8, dit zou dus via je webhost admin panel ingeregeld kunnen worden, check anders de FAQ van je webhosting provider.

Verder zou je eens een full upload kunnen proberen, dus in stap 5 uploaden naar internet kiezen voor full upload ipv partial.

Mehr lesen
Gepostet am von Andre E
A V.
A V.
User
Autor

Hallo Andre,

Hartelijk dank voor je hulp. Wat je schrijft had ik eerder vandaag al gedaan. Echter: bij mijn webhost (mijndomein.nl) kan ik slechts kiezen uit PHP 7.3 en PHP 7.4. Deze stond in mijn account op 7.3 en heb deze ingesteld op 7.4. Je tweede optie had ik al meerdere keren uitgevoerd. Tot nog toe hebben geen van beide uitgevoerde suggesties geen verbetering gebracht. Heb je misschien nog een ander idee? Ik ga in elk geval het probleem ook bij mijndomein.nl aankaarten. 

Mehr lesen
Gepostet am von A V.
Andre E
Andre E
Moderator

in andere post heeft iemand eerst server leeg gemaakt en dan geupload. In mijn ogen zou dat geen verschil moeten maken, maar je kan het wellicht proberen.

https://helpcenter.websitex5.com/de/post/239588

Mehr lesen
Gepostet am von Andre E
A V.
A V.
User
Autor

Bedankt Andre. Ook dit heb ik al meermalen gedaan via het FTP-programma dat ik voor deze nieuwe website al gebruikte. Het probleem loste er niet mee op.

Het programma opnieuw installeren, zou dat zin hebben? Maar raak ik dan niet mijn met zweet en tranen gemaakte website en webshop kwijt??

Mehr lesen
Gepostet am von A V.
Andre E
Andre E
Moderator

Het is altijd belangrijk om met stap5 export project Backups te maken, dan raak je in principe nooit wat kwijt.

Je kan een herinstall doen, uiteraard, ik verwacht er geen wonderen van, aangezien deze error er vaker is denk ik dat het wel iets met de nieuwe versie of met php aanpassingen te maken heeft.

Als je zekerheid wil is het wellicht hebt beste de oude versie erop te zetten, en met de nieuwe te testen en pas te updaten als het werkt.

je kan in je profiel (recht boven naast je naam) -> download -> oudere versie downloaden ......

Een oudere versie downloaden en instaleren. Als die werkt zou je de nieuwe weer kunnen instaleren en dan gaan experimenteren in een test folder om het goed werkend te krijgen, heb je in ieder geval een goed werkende site..... en meer zekerheid.

Mehr lesen
Gepostet am von Andre E
A V.
A V.
User
Autor

Vandaag bericht van host Mijndomein.nl gekregen dat zij idd alleen PHP 7.3 en 7.4 gebruiken en nog niet over de gewenste versie beschikken. Zij adviseren daarom eigenlijk net als jij: voorlopig de oude versie van het programma gebruiken. Gelukkig stond de oude versie nog op mijn computer. Ik ben een stuk wijzer geworden en ga je advies opvolgen. Op hoop van zegen. Voorzover hartelijk dank voor je hulp!!

Mehr lesen
Gepostet am von A V.
Andre E
Andre E
Moderator

ok, succes.
hou de updates in de gaten en oplossingen.....

Mehr lesen
Gepostet am von Andre E