WebSite X5Help Center

 
Bjorn Andreassen
Bjorn Andreassen
User

Google fonts getting unembedded  en

Autor: Bjorn Andreassen
Visitado 289, Followers 3, Compartido 0  

Google fonts disappear in my projects after upgrading to version 2019. Almost every time I open the project I need to re-add the font.

Publicado en
15 RESPUESTAS
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

Bjorn, I thought your problem was resolved by Stefano https://helpcenter.websitex5.com/es/post/211890 in that the problem is a bug in WX5 which the developers are now aware of. If you use google fonts rather than embedding as a webfont then I understand there is no problem?

Leer más
Publicado en de Esahc ..
Bjorn Andreassen
Bjorn Andreassen
User
Autor

Esahc. In this case I add it as Google Font. Next time I open the project, the font is gone.

Leer más
Publicado en de Bjorn Andreassen
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hi Bjorn

I've moved your posts here as to be able to properly follow each case with due attention.

Is this happening on a single project or more than one? New ones or those coming from older versions. I haven't seen this happening in many tests I performed and this makes it a very difficult problem to verify. 

Do you perhaps have a project where this happens systematically that I could check for you?

Please keep me posted on this

Thank you

Stefano

Leer más
Publicado en de Stefano G.
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

Bjorn

 Have you tried uninstall and then deletion of WX5 version from appdata/local/Incomedia then clean reinstall??

It sounds like a config file is not updating.

Leer más
Publicado en de Esahc ..
Bjorn Andreassen
Bjorn Andreassen
User
Autor

Yes, I have reinst. WX5.

Leer más
Publicado en de Bjorn Andreassen
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

... and deleted the folder in appdata before reinstall?

(sorry, I just want to find out if I should stop recommending this course of action for this and similar problems)

Leer más
Publicado en de Esahc ..
Bjorn Andreassen
Bjorn Andreassen
User
Autor

Path for appdata?

Leer más
Publicado en de Bjorn Andreassen
Bjorn Andreassen
Bjorn Andreassen
User
Autor

I have now deleted everything and reinstall. Problem still there. It seems like WX5 don't remember last installed Google Font.

Leer más
Publicado en de Bjorn Andreassen
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

Bjorn, thanks for testing, it is unfortunate that this does not fix the problem. Your earlier post indicates you were using the Playfair font, were there any others that go missing.

I will have a play and see if I can reproduce the problem (although I have not experienced this issue and I always use google fonts for my sites)

Can I assume you imported this site from an earlier version and had made use of embedded fonts or does this problem persist with new projects? If embedded in an earlier version, in what version did you first embed the font?

Leer más
Publicado en de Esahc ..
Bjorn Andreassen
Bjorn Andreassen
User
Autor

It is a imported version (v17). I don't remember which version I embed the font.
Now I am using PT Serif as standard font, and have to install it every time i open the project.

Leer más
Publicado en de Bjorn Andreassen
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hi Bjorn

Did you verify what I indicated before? It could really be useful in order to analyze the issue since I can't seem to be able to correctly reproduce this in any way:

"Is this happening on a single project or more than one? New ones or those coming from older versions. I haven't seen this happening in many tests I performed and this makes it a very difficult problem to verify. 

Do you perhaps have a project where this happens systematically that I could check for you?"

Please keep me posted on this

Thank you

Stefano

Leer más
Publicado en de Stefano G.
Bjorn Andreassen
Bjorn Andreassen
User
Autor

I give up!

I don't have time to test for you. There are errors in the program when it comes to font. WX5 does not remember fonts I have added from Google Font and I cannot embed fonts either.

I have previously given you access to my project files so you could test the the whole project.

Leer más
Publicado en de Bjorn Andreassen
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

Bjorn

Please bear with us. I (we) cannot reproduce the issue (yet), which is most frustrating because you are not the only one with this problem.

I suspect it is related to 3rd party software or a problem caused by embedding font/s in an earlier version. New projects do not appear to be suffer this problem?

We will keep trying.

Leer más
Publicado en de Esahc ..
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hi Bjorn.

I apologize for the trouble and I surely understand the frustration such a problem might be causing.

That being said, as mentioned by Esahc, it is really hard to be able to pinpoint an issue when it is happening so seldomly and only to a few users.

Additionally, we do not keep the user's projects store for longer than it takes to analyze, and I would require you to send me a new one with said issue if you wish me to verify the issue for you

Please keep me posted on this if I can still help you sort this issue out

Thank you

Stefano

Leer más
Publicado en de Stefano G.
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

Bjorn

If you start a new project can the problem be reproduced?

Have you exported your project with the font problem in step 5, export project and then restarted WX5 and imported the created iwzip file (this will not overwrite the existing project). Did this fix it?

How quickly does the google font go missing? Every time or only occasionally or does the font disappear only overnight (save project, close and open WX5 then open project)? When the fonts disappear are any other changes lost?

(yes I am sorry, I probably asked these questions before)

Is there any chance you are adding the project to a synchronised folder (I ask because I once had an issue with a cloud based sych folder which caused my most recent version I was working on to occasionally be overwritten because the time zone was wrong in the cloud. To my PC the stuff in the cloud appeared to be 2 hours younger than the local copy I was working on)

( I was reminded of the sync issue because of this post https://helpcenter.websitex5.com/es/post/206680)

Leer más
Publicado en de Esahc ..