WebSite X5Help Center

 
Astrid O.
Astrid O.
User

Website overzetten op andere computer, maar foto's staan in andere mapnaam op nw computer  nl

Autor: Astrid O.
Visitado 3252, Followers 1, Compartido 30  

Ik wil mijn website overzetten op andere computer, maar de geuploade foto's staan in andere mapnaam op de nieuwe computer.

Ik ben bang dat zodra ik de site vanaf mijn memorystick heb geimporteerd op de nieuwe computer, ik zodra ik wijzigingen ga doen, de site de foto's niet meer herkent en ik alles kwijt ben. (er staan meer dan 2000 foto's op mijn site, dus veel werk om opnieuw te doen). Is dit zo en hoe kan ik dit oplossen?

Publicado en
10 RESPUESTAS - 1 ÚTIL
Kees W.
Kees W.
User

Je moet in dit geval ook de foto's op de andere computer zetten. Let er wel op dat de foto's in het zelfde pad staan als bij de "oude computer".

Voorbeeld:  foto's op oude computer staan in de map E:\foto's\
                  dan moeten de foto's op de nieuwe computer ook in de map E:\foto's\

                  staan.

Leer más
Publicado en de Kees W.
Astrid O.
Astrid O.
User
Autor

Is daar geen andere manier voor....is echt vervelend, als er maar iets aan een naam van een foto verandert, valt meteen de foto op de site weg.

Leer más
Publicado en de Astrid O.
Kees W.
Kees W.
User

Maar in de oude situatie heb je toch ook problemen als je de naam van de foto wijzigt?
Deze wijziging moet je dan toch ook in het "Afbeeldingsobject" aangeven in WebsiteX5 voordat je website exporteert naar internet.

Leer más
Publicado en de Kees W.
Astrid O.
Astrid O.
User
Autor

Ja maar daar gaat het over niet meteen de hele website. De andere computer heeft een andere computernaam en zit in een netwerk. Dus als ik die naam verander (weet eigenlijk niet of dat dan meteen al mijn reeds opgeslagen foto's ook van naam wijzigen) herkent het netwerk de computers niet meer (de oude computer werkt nog wel maar vertoont wat kuren waardoor ik nu de site op een 2e computer veilig wil stelllen)

Leer más
Publicado en de Astrid O.
Kees W.
Kees W.
User

Bijgaand een "handleiding"  voor het overzetten van de website naar een nieuwe PC.

Hopelijk is dit een oplossing voor je probleem.
Als er nog vragen zijn hoor ik het wel.

PS. Door onderhoud van de server van Incomedia heb ik niet eerder kunnen antwoorden.

Leer más
Publicado en de Kees W.
Astrid O.
Astrid O.
User
Autor

Hallo Kees,

Dank je wel voor de duidelijk handleiding echter ik ben bang dat ik alsnog een probleem heb.

Als ik naar de fotos op mijn website kijk, begint de bestandsnaam van de foto's met de naam van mijn computer  astrid\etc   De site kijkt toch ook naar het eerste deel van de naam??

Vanaf een stick of een andere computer zal dit dus altijd een andere naam hebben. Enige oplossing voor het probleem zou dan volgens mij zijn.....het bestand nu op een stick zetten zoals je zegt en die stick bij de beide computers inpluggen en vandaar af de foto's uploaden.

Dat betekent dat ik nu de 2000 foto's opnieuw zou moeten doen.

Als ik de computernaam van de nieuwe computer wijzig in dezelfde naam als de 1e computer, dan heb ik weer problemen met mijn netwerk.

Hopelijk zie ik iets over het hoofd en is er toch een eenvoudige oplossing. Hoor graag van je, alvast bedankt

Leer más
Publicado en de Astrid O.
Kees W.
Kees W.
User

Ik zou mijn methode eens proberen op de nieuwe PC. De oorspronkelijke website gewoon op de oude PC laten staan (je hebt dan altijd een backup).

Ik heb een en ander geprobeerd met mijn website; het werkt!!

De verwijzingen naar de foto's zijn dan ook correct.

Leer más
Publicado en de Kees W.
Astrid O.
Astrid O.
User
Autor

Ok, dan heb ik alleen wel een probleem wanneer mijn oude computer echt crasht (ik moet opnieuw windows gaan installeren omdat ik last heb van uitval van deze computer door een crashdump. Ben bang dat bij het opnieuw installeren van windows dan het programma van X5 op die computer weg is) en dus niet meer benaderbaar is vanaf die computer.  Weet jij dat?

Leer más
Publicado en de Astrid O.
Astrid O.
Astrid O.
User
Autor

Nog even een vraag. Ik zit te denken om het probleem in de toekomst ook uit de weg te gaan, mocht er nog eens een computer crashen. Stel ik kies er nu voor om alle foto's op een usb stick te zetten. Ik ga opnieuw uploaden vanaf die usb stick waarvan ik zorg dat ik 2 identieke sticks heb met dezelfde naam vd bestanden. Is het dan zo dat ik vanaf meerdere computers via die stick kan uploaden, als de stick maar in die betreffende computer zit op het moment van uploaden naar de website? Of kan ik ook via Icloud foto's naar de website uploaden, dan heb ik natuurlijk ook dezelfde bestandnaam vanaf de verschillende computers?

Leer más
Publicado en de Astrid O.
Kees W.
Kees W.
User

Maar dan moet je er wel voor zorgen dat de usb-stick in beide gevallen dezelfde schijfnaam heeft (C:, D: enz). De schijf kan je eventueel in Windows wijzigen bij Computerbeheer--> Schijfbeheer.

Zelf maak ik gebruik van Dropbox. Daarmee kan ik vanaf diverse computers de website benaderen. Ook hier is weer van belang dat Dropbox bij de diverse computers op de zelfde schijf en in dezelfde map staat.

Leer más
Publicado en de Kees W.