WebSite X5Help Center

 
Melissa K.
Melissa K.
User

Contact Form Not Working Properly  en

Автор: Melissa K.
Просмотрено 194, Подписчики 1, Размещенный 0  

Hey everyone,

I have a bit of a conundrum in regards to the contact forms, and I can't for the life of me figure out why.

So, I have a contact form created, and it's set so that it will send the data via email to the owner of the website, and also send an email to the user who sent the form.

I added all the options, uploaded it, and tested it out in order to see if it works. I receive the email just fine, but the owner of the website doesn't receive their email.

I checked to make sure that the email was spelt correctly, and it's all fine. I even replied to the email, and they received the response, but not the original.

And I've tried some 4 or so times, even with different emails, and every time it's the same result: I receive the email, the owner doesn't.

Any ideas?

Размещено
8 Ответы
Andre E
Andre E
Moderator

Is your e-mail form the provider you have the website with? And the one from the customer not?

some provider's only passes through mail if it is from there own company.

What provider do you have? Check what there policy is about sending mails, because this is done by the provider, x5 just gives them the information/order to send it. Then it's handled by the server of your provider.

Is PHP on the correct level (check with your provider and in your provider there login page that they gave you acces for) it should be at least 7.

Check also what kind of script they accept, like SMTP or Authenticated SMTP or PHP, you can set these in step1 Settings ->  Advanced -> Data Management  But i expect that this is set correctly because mail is send.

But you can test these settings in the admin panel of x5. 

see also some posts here in the helpdesk:

https://helpcenter.websitex5.com/ru/post/137147

https://helpcenter.websitex5.com/ru/post/194802

Читать больше
Размещено От Andre E
Melissa K.
Melissa K.
User
Автор

Hi Andre,

Yes, I have tested two emails from the provider (yahoo small business), two yahoo emails, and a gmail as well, and none of them received it.

Additionally, the owner receives emails regarding the store no problem, it's just the contact form, so if it was a problem with the provider and server, they wouldn't be able to receive any emails, but the ones from the store go through no problem.

The PHP level is fine as well, it's 7.2.6, and I tested four different types of tests for the email script from the website admin portion, and all four of them were received, using the owner's email as the sender and receiver with no issues.

So I'm totally stumped. I have no idea.

Though, while checking the admin website test, at the bottom where it has the email log, I have this: "Could not instantiate mail function" and it matches up to the times I was trying to test out the form.

Not sure what that means?

Читать больше
Размещено От Melissa K.
Melissa K.
Melissa K.
User
Автор

Hi Andre,

Yes, I've tested all of the different scripts, and all of them come back with an error.

I've already changed then in the Data Management area, no luck.

The only difference is:

If I put PHP Mailer, I get: Could not instantiate mail function.
If I use the Standard or Low Script, I get: Cannot send email with internal script

As for the answers you're linking, none of them help

1 - As I mentioned, the Store portion is able to send emails no problem, so if that was the case, that wouldn't work either

2 - There is no attachment being sent as far as I'm aware...I tried to first just do the send Data to Email, and now send Data to Database, and both are giving errors

3 - I'm only working on one server as far as I'm aware.

Please let me know if you come up with anything else.

Читать больше
Размещено От Melissa K.
Andre E
Andre E
Moderator

Maybe, what provider do you have? So the provider where the website is hosted.

Читать больше
Размещено От Andre E
Melissa K.
Melissa K.
User
Автор

It's Yahoo Small Business.

Читать больше
Размещено От Melissa K.
Melissa K.
Melissa K.
User
Автор

So I believe I figured it out.

Went back to the Emal order, and rather than put the sender as the customer, I make it like the owner is sending it, and it worked!

Читать больше
Размещено От Melissa K.
Andre E
Andre E
Moderator

ok, then, that's also a better way to work.

Great thanks for the feedack.

Читать больше
Размещено От Andre E