WebSite X5Help Center

 
Andre V.
Andre V.
User

Pics keep breaking as I build website  en

Author: Andre V.
Visited 755, Followers 1, Shared 0  

So I'm trying to build my website and I repeatedly have to go back into pages as I'm checking my preview to go and re-add pictures cause they keep breaking. I've re-added pics many times over the past few weeks and its getting annoying. Any suggestions on how to NOT have to redo half my website over again and again?

Posted on the
6 ANSWERS
Myron A.
Myron A.
User

What do you mean by pictures “breaking”?

Read more
Posted on the from Myron A.
Rbbrt WebsiteX5.info
Rbbrt WebsiteX5.info
User

Hi Andre,

Can you give us some more information?

  • what version of the program are you using?
  • does it happen with all your images?
  • does it also occurs on images which are in an image object?
  • Where are your images stored? Is the folder accesable by the preview?

Succes,

Robert

Read more
Posted on the from Rbbrt WebsiteX5.info
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

Andre - from the image you have posted it implies the picture cannot be found, so are you using default folders or are you trying to use a cloud, network or external USB solution.

Irrespective, if you export your project when complete for the day this will embed the image into the project (iwzip file). At the beginning of the next session if you then import the iwzip file all images should still be in place.

Read more
Posted on the from Esahc ..
Andre V.
Andre V.
User
Author

Hello and thanks for the replies.

I am using Wesite X5 1 evolution.

it doesnt happen with all my images but as I'm building a different page and then click preview button and I go through other pages that were previously "good" I see broken image symbol in place of the image itself. I am using all default locations from my initial directory location that I pointed to when I first installed the program.

I have not exported it yet ever as Its not done yet. Most my images are taken from my pictures library on my pc where I download my images to first for resizing or whatever. Than when I open a gallery page or image page to grab the pics I assume they get imported into the project to wherever the location is the progam uses.

At this point everything is on my computer, nothing as being uploaded or moved till the site is complete and Im ready to implement any PHP pages or which ever functionality i would need through online services.

Read more
Posted on the from Andre V.
Luis S.
Luis S.
User

Yes, I have the same problem, but on x5 Ver. 14 and when previewing, the sites breaks images randomly, to fix it, I have to close preview, click the object and preview again.

Also, sometimes the page gets a blank space of about 400px under the footer... just because... :facepalm:

Read more
Posted on the from Luis S.
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

Has everyone with this issue tried CTRL+preview? (hold ctrl key down and click preview)

It sounds very much like the preview needs a full refresh.

Yes this will be slower, but ALL pages will be regenerated.

Read more
Posted on the from Esahc ..