WebSite X5Help Center

 
U. Ak
U. Ak
User

Özel font kullanımı ve ziyaretçilerin düzgün görüntüleyebilmesi  en

Author: U. Ak
Visited 1399, Followers 1, Shared 0  

Merhaba

Standart sistemlerde yer almayan özel fontları projemizde kullandığımızda ziyaretçilerin de bu fontlarla yazılmış yazıları sorunsuz görebilmesi için hangi işlemleri yapmalıyız? Ayrıca yapılan bu işlem seo üzerinde olumsuz bir etki oluşturur mu?

Teşekkürler.

Posted on the
3 ANSWERS
Eti Bilgisayar
Eti Bilgisayar
Icm Partner

Merhaba,

Bu tür fontları kullanmanızı sağlayan Adobe Typekit veya Google Webfonts gibi bazı servisler var, ama bunlardan kaynaklanacak problemler için biz garanti veremiyoruz. Fontu web sitenizle upload ederek sayfanıza o fontu gösterecek kod da ekleyebilrisiniz, ama bu da birçok kullanıcının web tarayıcısı tarafından görülemeyebilir. WebSite uygulamalarının içinde bu işlem için özel bir fonksiyon yok.

Read more
Posted on the from Eti Bilgisayar
U. Ak
U. Ak
User
Author

Merhaba

Google Webfonts servisinden bazı fontları kullanıyorum. General Settings>Expert kısmında "Before closing the HEAD tag" kısmına aşağıdaki gibi örnek kodu ekledim.  Şu an için sorun görünmüyor. Ama istediğim, böylesi servislere bağlı kalmadan istediğim fontu kullanıp ziyaretçilerin de o fonta sahip olmasa da tarayıcısında görüntüleyebilmesi. 

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans|Oswald&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>

<style>
p
{
font-family: 'Oswald', sans-serif;
font-family: 'Open Sans', sans-serif;
}
</style>

Read more
Posted on the from U. Ak
Eti Bilgisayar
Eti Bilgisayar
Icm Partner

Merhaba,

Ne yazık ki bu dediğiniz şu anda Web teknolojisi açısından mümkün değil. Umarız birgün bu sorun çözülür.

Read more
Posted on the from Eti Bilgisayar