WebSite X5Help Center

 
Peter Van Duijl
Peter Van Duijl
User

Te veel afbeeldingen in de map  nl

Auteur : Peter Van Duijl
Visité 1226, Followers 1, Partagé 0  

Voor diverse websites die ik onderhoud kom ik het volgend tegen. Op de website zelf zijn drie mappen aangemaakt met verschillende afbeeldingen. Als ik een afbeelding selecteer voor een pagina dan komt die afbeelding ook terecht in de map images en dat is prima. Echter worden die afbeeldingen steeds herhaalt terwijl de afbeelding op de website maar een (1 X) keer wordt bebruikt. zie daarvoor het meegestuurde bestand. De werking van de website is prima maar het geeft een slordig geheel. Ik kan ze wel weghalen maar ze komen ook met dezelfde snelheid weer terug.

Herkent iemand dir fenomeen en is daar wat tegen te doen?

Peter

Posté le
1 RéPONSES - 1 UTILES
Andre E
Andre E
Moderator

Heb vertrouwn in x5 en laat de files de files.

Ga geen files weghaalen omdat jij denkt dat ze dubbel zijn of niet gebruikt worden, vaak zijn ze wel nodig, voor andere viewports of voor icoontjes in een galerij, zo zijn er nog meer, als je daar 1 plaatje voor gebruikt vertraagt dat enorm.

extra files is tegenwoordig geen probleem meer omdat schijfen en internet ruimte steeds groter worden, snelheid echter wel, daarom zijn er vaak meerdere plaatjes.

gewoon laten staan, en aanpassingen doen in x5 en niet in de files, anders krijg je later enorme problemen (beschadigingen in je project) of heb je een site die niet goed werkt.

Wel kun je als je vele malen zaken hebt aangepast eens in de zoveel tijd (ik doe het 1 x per jaar zo een beetje) je internet webserver helemaal leeg maken en een full upload doen.

Voordat ik dat doe doe ik vaak een export project en import project, dit schoont ook een beetje op.

Maar mijn advies: verder dus laten zoals het is! X5 weet echt wel wat het doet en waarom.

Lire plus
Posté le de Andre E