WebSite X5Help Center

 
Hugo C.
Hugo C.
User

Ongewilde Sexsite op website  nl

Auteur : Hugo C.
Visité 1209, Followers 1, Partagé 0  

Momenteel krijg ik meldingen van gebruikers dat er op de meest ongepaste momenten en link verschijnt op onze website naar een sexsite genaamd "www.chocam.com".

Een site die ik niet ken en zelfs nog nooit heb gebruikt.

De fout gebeurt zowel bij Windows als Appel-gebruikers en ik kan niets vinden in onze software dat naar die site zou linken.

Waar de fout ligt vindt ik niet, ik kan op min Pc's de site wel blokkeren maar kan onmogelijk elke gebruiker (die ik allemaal niet ken) vragen om dat ook te doen.

Daarom mijn vraag om jullie hulp of er op serverniveau er iets kan gebeuren of kunnen jullie mij een tip geven om dat op te lossen.

U begrijpt dat het heel vervelend is om zulke link op je scherm te krijgen, ik heb het persoonlijk ondervonden tijdens een voordracht om onze site te promoten.

Bedankt bij voorbaat en beste groeten,

Hugo Claes

Posté le
1 RéPONSES - 1 UTILES
Andre E
Andre E
Moderator

Hoi Hugo,

Grote kans dat je gehackd bent. ergo alles cleanen dus.

Stappenplan:

Ik maak het niet uit vanuit je melding dus ik begin maar met de basis, wellicht heb je het al deels maar nogmaals dat weet ik vanaf hier niet.

Uiteraard de meest logische, zorg dat je eigen pc vrij is van virussen en hack software, het kan zijn dat het meelift zonder dat jij het weet. Een betaalde virusscanner firewall is echt een must als je websites beheerd.

Wat nog meer te doen, wel als je pc schoon is. Moet je de vervuiling overal weghalen, dat kan alleen als je dus een schone pc hebt.

Ga naar je webserver admin panel en verander je FTP login/password in een lastig pasword. (grote en kleine letters, speciale tekens en minimaal 8 karakters)

Verwijder vervolgens alle files van je webserver.

Daarna doe je een full upload. En zou het weer goed moeten zijn en blijven.

Succes

Lire plus
Posté le de Andre E