WebSite X5Help Center

 
Ton Van Weeren
Ton Van Weeren
User

Bijlage contactformulier  nl

Auteur : Ton Van Weeren
Visité 1060, Followers 1, Partagé 0  

Beste lezer van dit bericht,

ik heb een vraag over een bijlage bij het contactformulier, ik ben de beheerder/oprichter van de website van de oud dienstplichtigen militairen die gediend hebben vanaf 1955 tot 1998 in het beveiligings (IBC) Regiment van Heutsz. deze mannen willen graag hun verhalen en foto's uploaden zodat ik deze kan plaatsen bij het onderdeel waarin zij hebben gezeten. nu heb ik een contactformulier gemaakt met 2 rijtjes om een foto's of een textpagina erbij te plaatsen. nu heb ik geprobeerd om onder het lege vakje mogelijke bestanden uit te sluiten o,a, .pdf, dit lukt wel en er verschijnt een rood kader maar geen tekst dat dit bestand niet goed is? nu doe ik in het zelfde vakje een foto in plaats van een pdf en het vakje blijft rood en verzend hij het formulier niet. nu druk ik op F5 en dan vul ik het formulier weer in en probeer ik in het eerste vakje weer een pdf toe te voegen en krijg ik weer een rood vakje en probeer ik weer in het zelfde vakje een foto te plaatsen dit gaat wel maar het vakje blijft rood en verstuurd het niet. Toen het 2e vakje gebruikt en een foto geplaatst en het 1e vakje leeg gemaakt en dan verstuurd hij het wel. Wat gaat er niet goed Als je iets insteld als verplicht dan krijg je een melding maar bij een bijlage zie ik dit niet, ik wil namelijk 5 velden maken om foto's en documenten te kunnen versturen en bij een geweigerde bestand een melding laten zien. 

Alvast bedankt voor de goede tip.

Met vriendelijke groet,

Ton

Posté le
6 RéPONSES - 1 CORRECT
Andre E
Andre E
Moderator

Ik zou het niet zo moeilijk maken voor je gebruikers en voor jezelf. laat ze gewoon een mail sturen met de foto's en het verhaal, dan kan jij dit verwerken op de site.

Lire plus
Posté le de Andre E
Ton Van Weeren
Ton Van Weeren
User
Auteur

Hallo Andre, kort maar ik zal het hier mee moeten doen. Ik kreeg de wens van de uploaders dit omdat als zij 5 foto's hebben 5 x hun naam, onderdeel, e-mailadres etc. etc. moeten invullen voordat het pas verzonden wordt. nu kunnen zij per keer 5 foto's uploaden. er zal toch wel iemand zijn die hier een oplossing voor heeft? Maar in iedergeval bedankt voor je reactie.

Met vriendelijke groet, Ton

Lire plus
Posté le de Ton Van Weeren
Jan Van Den Berg
Jan Van Den Berg
User

Hallo Ton,

Is het niet mogelijk om bij bestand-toevogen  meerdere bestanden te selecteren dan?

Lire plus
Posté le de Jan Van Den Berg
Andre E
Andre E
Moderator

Doe eens je website adres. Dan zal ik even kijken of ik wat langer kan zijn. laughing

Maar meerdere bestanden sturen is vaak beter om even te combineren in een zip bestand, die kan je ook prima opsturen via de website. Je zit ook vaak met grootte van de bestanden via een website, via mail is dat allemaal makkelijker en tegnwoordiger veel ruimer dan vroeger, en past het niet doe je een 2de mailtje.

Het is niet zo dat ik je met een kluitje het riet in stuur hoor, het is denk ik voor jou en je klanten het makkelijkst en het snelst met de minste problemen -via mail- .

En anders moet je bijna een upload functie gaan maken maar dat vereist programmeer kennis.

Lire plus
Posté le de Andre E
Andre E
Andre E
Moderator

Hoi Jan,

Ja je kan meerdere velden opzetten, maar ik heb geen duidelijk beeld of dat wel gebeurt is of niet, en je loopt dan heel snel tegen een max limiet aan, vandaar ook de vraag om even het website adres te geven.

Hoe is het trouwens met jou verder, lukt het een beetje met de appeltaarten e.d. Zal wel een stuk lastiger zijn nu, ik hoop dat het goed gaat met je en de verkoop! Ik ben nog steeds van plan eens een keer langs te komen.

MVG Andre

Lire plus
Posté le de Andre E
Ton Van Weeren
Ton Van Weeren
User
Auteur

Hallo Jan en Andre,

Zip bestanden is inderdaat heel makelijk maar niet elke oud militair is gedreven met computers en hebben denk ik niet de kennis hoe een zip of hoe een rar werkt. vaak zijn deze mannen meer gebruikers dit merk ik aan de uploads die ik krijg. Jammer want ik heb sinds de oprichting van de website juli 2020 al 96421 bezoekers gehad.

Dus wil ik het deze oud militairen het wat makkelijker maken om foto's en documenten te laten uploaden.

ik merk aan de berichten dat er veel behoeften is naar mate zij ouder worden je dienstmaten en dienstijd gaat ophalen dus dacht ik een website opzetten is misschien wel leuk nou dat blijkt wel aan de aantal bezoekers tot heden.

Maar ik zal de 5 rijtjes zo laten staan dan is de drempel wat lager, zodat de mannen niet telkens voor 1 foto al de gegevens moeten invullen die verplicht zijn. de website gegevens zijn https://www.ibc-vanheutsz.nl/ elke tip is er één. Ik heb PHP scripts geprobeerd maar hier ben ik niet zo in thuis meer ik ben ook niet meer de jongste.....

Er staan kant en klare scrips op internet maar dan nog heb je enige kennis van PHP nodig.

Met vriendelijke groet,

Ton 

Lire plus
Posté le de Ton Van Weeren