WebSite X5Help Center

 
John W.
John W.
User

Structured data not Google friendly 100%  en

Autore: John W.
Visite 437, Followers 3, Condiviso 0  

Hi, I just added the structured data to my website: www.eclectic-ware.com last week.

I have seen several threads about some difficulties with this, but none that seems to hit on the issue that
Google just told me about. I will paste the message from Google. Any help or insight will be appreciated.

-------------https://www.gstatic.com/images/branding/googlelogo/1x/googlelogo_color_112x36dp.png" style="width: 112px; height: 36px; padding-top: 5%; padding-left: 5%; vertical-align: bottom;" /> Search Console

Unparsable structured data issues detected on eclectic-ware.com

To the owner of eclectic-ware.com:

Search Console has identified that your site is affected by 1 Unparsable structured data issues:

Top Errors

Errors can prevent your page or feature from appearing in Search results. The following errors were found on your site:

Bad escape sequence in string

We recommend that you fix these issues when possible to enable the best experience and coverage in Google Search.

Postato il
20 RISPOSTE
Aleksej H.
Aleksej H.
Moderator
Utente del mese RU

Hello. I sent a notification about your question to the company employees, expect an answer from them here in the comments.

Leggi di più
Postato il da Aleksej H.
John W.
John W.
User
Autore

Thanks, Aleksej.

Leggi di più
Postato il da John W.
John W.
John W.
User
Autore

When looking at the Google report, it says this:
Bad escape sequence in string

There are just two errors so far, both are related to blog posts.

Leggi di più
Postato il da John W.
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hello John

May I ask you with what tool did you perform this test?

I've performed a test here:

https://search.google.com/structured-data/testing-tool/u/0/?hl=it#url=eclectic-ware.com

And the only issue I see is that apparently you did not add any image in the Image section in the Structured Data at Step 1.

Can you let me know more about this? With google's tool, I find no issue

Keep me posted on this here

Thank you

Stefano

Leggi di più
Postato il da Stefano G.
John W.
John W.
User
Autore

Hi Stefano,

It is from Google Search Consule, formerly Webmaster Tools, under Enhancements. So it is a message directly

from Google. I did just open the program, saw the new update, downloaded that.

Under the error you are seeing for "lack of image", under SEO and on the strutured data tab, I do see a box for

images: indoor and outdoor. I left it blank. What exactly should I put in there? Photos of my house?

I have a home based business. Obviously, it would like me to drop at least one photo in there. Any idea of what?

Leggi di più
Postato il da John W.
John W.
John W.
User
Autore

Stefano, part of the Google screenshot.

Leggi di più
Postato il da John W.
John W.
John W.
User
Autore

Hi Stefano,

Just to let you know, 4 errors discovered now, all the same reason, and all blog post entries.

So I do not know what Unparsable structured data is, but I'm sure you guys will figure it out.

Leggi di più
Postato il da John W.
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hello John

Could it be that the error is not showing for the homepage but for some other particular page?

Does it not specify where exactly the issue is located? Perhaps a blog page?

Please let me know the exact page with the error here so that I might investigate this for you

Thank you

Stefano

Leggi di più
Postato il da Stefano G.
John W.
John W.
User
Autore
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hello John

Thank you for the clarification

It seems like only some posts are presenting this issue. I'd gladly check them for you. I've turned the topic private.

Please send this project as IWZIP over to me and I will perform some tests for you

You can use  the service https://wetransfer.com/. Select the link generation and paste it here, so I can download the file. If the file is too big, please don't include the folders preview and backup files when you create your IWZIP file with WebSite X5.

Thank you

Stefano

Leggi di più
Postato il da Stefano G.
John W.
John W.
User
Autore

I'm really not sure what you are asking for.

This service is asking me for an e-mail to send to.

Are you just looking for my data file for the Website X5 program? If so I have attached that. Note that it probably contains my log in info for the server. Please do not mess with anything there.

Leggi di più
Postato il da John W.
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hello John

I need to be able to access the topic directly in order to perform some checks on the generated code. For this reason, export your entire project as IWZIP in Step 5 (the option at the bottom)

You can send the project via email to *** 

Please insert the topic number in there or mention my name so that the project can be forwarded to me.

Proceed this way so that I might investigate the project for you

Thank you

Stefano

Leggi di più
Postato il da Stefano G.
John W.
John W.
User
Autore

Hi Stefano,

I have sent the file from a GMail e-mail address. Google says you will need to access Google Drive to get the file.

Let me know if it worked. The subject line had an attention to you.

Thanks,

Leggi di più
Postato il da John W.
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hello John

I've received the email correctly. However, it seems that the link you provided isn't accessible to me. You need to make this file available for me so that I might download it.

Please proceed to do so and let me know when it is done so that I might download it

Thank you

Stefano

Leggi di più
Postato il da Stefano G.
John W.
John W.
User
Autore

I will see what I can do and how I can keep Google from dipping its fingers into the mix.

Leggi di più
Postato il da John W.
John W.
John W.
User
Autore

Hi Stefano, I have tried to keep the file size as small as the software allows. Looks like it is 191 MB.

None of my e-mail addresses will allow a file size that large. I do not use drop box or any of these other services.

Maybe it will just be easier to let Google have its hissy fit with this issue. Not sure how much time I really

want to put into it. Their CLS issue and others are really starting to bug me. Just getting tired of all their scolding.

Leggi di più
Postato il da John W.
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hello John

That is totally understandable. I highly suggest using wetransfer's service since your file will be there only temporarily. 

It will last 7 days allowing me to download it and test it out, thus getting a better understanding of the issue

Please try and proceed this way so that I might further investigate the issue for you

Thank you

Stefano

Leggi di più
Postato il da Stefano G.
John W.
John W.
User
Autore

Stefano, the file is on the we transfer network. I additionally put the *** e-mail in there as a send to also.

Let me know if that worked.

And in Google Search Consule, the error count went from 5 to 4. Apparently one page is to their liking now.

Leggi di più
Postato il da John W.
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hello John

Thank you for your project

I've forwarded the matter to the developers so that it might be analyzed.

Keep in mind that the official Staff is reduced in number in this period and unfortunately some matters will take a little longer to be properly analyzed. I apologize for the issues this might cause. Rest assured, as soon news on this becomes available, I will be sure to notify you here

Thank you for your patience and understanding

Stefano

Leggi di più
Postato il da Stefano G.
John W.
John W.
User
Autore

Okay thanks. Again, four blog posts with an error, I am not overly concerned about. My biggest concern is this new Core Vitals thing giving me failing marks due to CLS. It is only telling me one URL, but saying 168 have a poor rating. I will have to research this a bit more. So far, everywhere I have looked, websites have given a definition about what CLS is, but nothing in depth. Maybe Google doesn't even understand it. I have no jumping text. But possibly the responsive design might have something to do with it. I did have another post in the forum about it, but it seemed to have went unanswered for the answer needed. I will keep working on that. Thanks for your help with this unparsable thing.

Oh, and when doing the Lighthouse test in Chrome, every page I have tested has said CLS at 0. Fancy that. Yet Search Consule gives different info. And I would imagine that the SERPs draw on info from Search Consule as it is related to the Google index.

Leggi di più
Postato il da John W.