WebSite X5Help Center

 
Stefan M.
Stefan M.
User

Achtergrond basis  nl

Author: Stefan M.
Visited 974, Followers 1, Shared 0  

Hoi mede X5-ers :) 

Ik kom er niet uit hoe ik het volgende moet realiseren. En onderaan nog even een extra vraagje ;) 

Ik wil een website maken met bijvoorbeeld 4 kleuren. Nu kan in de header en footer de kleur geven (bijvoorbeeld blauw). Deze kan ik dan zo instellen dat deze kleur over de hele breedte wordt weergeven maar nu wil ik dit ook voor mijn andere kleuren zoals in de content gedeelte.

Stelling:

  1. Header: blauw
  2. Content gedeelte 1: groen
  3. Content gedeelte 2 rood
  4. Footer: zwart

Dit alles moet over de hele breedte weergeven worden en nu is dit heel simpel als je maar 1 content gedeelte gebruik want dan kan je de gehele achtergrond hierop aanpassen. Maar hoe is dit te realiseren als je meer kleuren wilt gebruiken?

Mijn andere vraag is

Ik gebruik bijvoorbeeld 3 x 3 blokken en deze kan ik invullen met tekst en of afbeeldingen. Maar nu gebruik ik links tekst en rechts een afbeelding (allebei op hoogte blok 1) en dan wil ik linksonder weer een tekst en dan komt deze weer onderaan de foto te staan?

Kan iemand mij hierbij helpen? :) 

Posted on the
1 ANSWERS
Andre E
Andre E
Moderator

Stefan,

Je kan je background in je template uiteraard aanpassen, dit kan echter maar 1 kleur zijn, daardoor kun je in je content ook maar 1 kleur als background laten doorlopen.

Doe je er 2 in je content dan zal 1 dus niet door lopen maar overgaan in kleur 1.

(ik hoop dat ik je goed begrepen heb)

in je blokken kun je het beste een 6x3 blok maken, dan de enkele object op 2 blokken zetten en de dubbele objecten op 2 enkele blokken die dan dezelfde hoogte hebben als de dubbele. dan blijven ze gelijk

Read more
Posted on the from Andre E