WebSite X5Help Center

 
Annie S.
Annie S.
User

Overgang van Home 11 naar Evolution 14  nl

Author: Annie S.
Visited 1738, Followers 1, Shared 0  

Hallo,

Ik heb mijn site eenvoudig via exporteren vanuit 11 en importeren vanuit 14 overgezet. Mijn vraag is of ik nu nog bepaalde aanpassingen moet doen om mijn site (www.laserpraktijkzuidlaren.nl) geschikt te maken voor mobiel of tablet of dat ik nog andere aanpassingen moet doen? Of misschien zijn er nog tips om het maximale uit 14 te halen?

NB: ik heb de site nog niet vanuit 14 live gezet.

Posted on the
9 ANSWERS - 1 USEFUL
Andre E
Andre E
Moderator

Hoi Annie,

Onderstaand kun je de belangrijkste wijzigingen zien van de versies, het is goed deze door te nemen.

https://helpcenter.websitex5.com/en/post/154023

Als je de site op responsive set, dien je ook alle viewports te controleren, en wellicht aan te passen. zie hiervoor de kleuren bevenaan in preview en links in x5 in de templates om het netjes te krijgen.

Je zal dus eigenlijk 4 viewports moeten nalopen en eventueel aan te passen.

Lees ook de guides, wellicht zie je daar nog leuke ideeen, deze staan in de header of footer hier in x5.

Read more
Posted on the from Andre E
Annie S.
Annie S.
User
Author

Hallo Andre,

Dank voor je snelle reactie maar ik begrijp het toch niet goed wat je schrijft. Wat zijn "viewports"? En bedoel je dat ik alle kleuren moet gaan aanpassen?

Verder is mijn menu balk opeens heel anders in 14. Ik had een vaste menubalk aan de linkerkant en als je op een menu item ging staan opende zich rechts daarvan een 2e rijtje met de pagina's. Nu staat er een afbeeelding (3 horizontale streepjes en als je daar op klikt verschijnt er links een menu, als je dan op een pagina gaat staan met de cursor verschijnen hieronder de verschillende pagina's. Is het mogelijk de menu balk met de verschillende hoofdpagina's weer vast op de homepage te zetten in plaats van de 3 streepjes?

ps: is er eventueel ook telefonische ondersteuning mogelijk?

Groet

Annie

Read more
Posted on the from Annie S.
Andre E
Andre E
Moderator

Nee helaas, loopt via dit forum.

Standaard zet x5 het over maar aangezien het gebruik e.d. niet bekend is is het lastig alles 100 % over te zetten, en de een wil het anders dan de ander.....

In de laatste aanpassing:

static.incomedia.eu/websitex5.com/pdf/EN/v13tov14EN.pdf?_ga=2.20822718.709785743.1513513139-1536239558.1453238801

staat het aanpassen van het menu, op veler verzoek kun je het menu nu overal plaatsen en er veel meer mee doen, het is dus flexibeler geworden. Het kost dus wel meer tijd en werk maar je kan het wel veel mooier maken en beter aanpassen aan persoolijke wensen.

Het menu is nu een object geworden, als de items van je menu er niet inpassen dan maakt x5 automatisch een hamburgermenu aan (knopje met 3 strepen, zodat je toch bij alle menu items kan komen.)

Die zul je dus ook op alle viewports moeten controleren, afhankelijk van je menu ontkom je er niet aan op een gegeven moment het hamburgermenu te gebruiken, anders past het nl niet bv op je telefoon en dan kun je niet het complete menu zien of je moet gaan scrollen. En daar is onze grote vriend google op tegen en dus moet heel internet daar andere methodes voor gaan kiezen.

Afijn, ik wijk een beetje af, maak je menu object dus groter om weer gewoon te zien.

Je hebt in responsive standaard 4 viewports, websites zeg maar met jou informatie maar op een ander apparaat ingesteld kijkervaring (viewport). 1 voor desktop, een voor tablets, en telefoons verdeel in kijken horizontaal houdend of vertikaal.

Die hebben dus elke een kleur welke je in de preview kan zien en dan je beeld steeds kleiner maken.

Je moet ze afregel net voor de volgende kleur (per kleur op zijn kleinst) omdat als ze groter worden binnen het kleurgebied (viewport) ze dan altijd goed zijn.

Probeer maar, het klinkt moeilijker dan het is. En anders hoor ik het wel.

Read more
Posted on the from Andre E
Annie S.
Annie S.
User
Author

Ik heb de pfd doorgelezen, begrijp ik het goed dat de nu niet meer mogelijke "accordion view" de indeling is die ik nu op de site heb staan? Misschien kan je dat checken op www.laserpraktijkzuidlaren.nl (ik heb de 11 versie weer online gezet.

Je schrijft dat het menu een object geworden is en "maak je menu object dus groter om weer gewoon te zien". Ik probeer dat te doen via sjablooonstructuur - structuurtype maar zou niet weten hoe. Kan je dit nog doorgeven?

Read more
Posted on the from Annie S.
Andre E
Andre E
Moderator

Je menu vind je -denk ik- in inhoud sjabloon -> zijbalk TAB

en accordion view is er inderdaad niet meer.

Read more
Posted on the from Andre E
Annie S.
Annie S.
User
Author

Hallo,

Binnen welke termijn kan ik een aangeschafte licentie voor versie14 ongedaan maken?

Read more
Posted on the from Annie S.
Annie S.
Annie S.
User
Author

[quote="Annie S."]

Hallo,

Binnen welke termijn kan ik een aangeschafte licentie voor versie14 ongedaan maken?

++  Zelf antwoord al gevonden op de site (30 dagen)

Read more
Posted on the from Annie S.
Andre E
Andre E
Moderator

klopt.

Maar v14 kan zoveel meer en mooiere sites maken. Met achtergronden, echt de moderne sites die je overal ziet, bijt je er even in! Als je hulp nodig hebt hoor ik het wel.

Read more
Posted on the from Andre E
Incomedia
Elisa B.
Incomedia

Hi Annie, 

I confirm you have 30 days for the refund. 

If I got it right, you are currently having issues with the hamburger menu. Don't worry, youc an easily have your normal menu displayed. 

On this site www.laserpraktijkzuidlaren.nl you have a vertical menu. Now, when you import it in v14, please make sure that on Step 2 - Template >Template Structure the following structure is set: 

Then, go to Step 2 - Template >Template Content- Lateral Bar. You should find the menu there, and it will look like an Humburger menu. You should now click on the Object once and make it bigger until you can see the pages names again. 

Please let me know if I can help you further. Kind regards.

Read more
Posted on the from Elisa B.