WebSite X5Help Center

 
Hans Hoogeveen
Hans Hoogeveen
User

Automatische registratie combineren met een vooraf gemaakte lijst mailadressen  nl

Author: Hans Hoogeveen
Visited 452, Followers 1, Shared 0  

Ik gebruik automatische registratie en dat werkt goed, alleen kan ik niet beheren dat iemand toegang krijgt tot mijn beveiligde (leden)pagina, pas nadat het mailadres van degene zich registreert, overeenkomt met een mailadres dat op onze ledenlijst staat.
Ik kan namelijk bij automatische registratie niet een nieuwe gebruiker toevoegen aan de database.

Kan ik automatische registratie tijdelijk uitschakelen en dan zelf handmatig alle leden in in een keer in de database plaatsen, zodat wanneer ze zich willen registreren, ze eerst hun mailadres invullen en pas als dat geverifieerd is, ze een wachtwoord mogen kiezen en toegangsrechten ontvangen?

Momenteel hebben ongeveer 20 van e ruim 100 leden zich geregistreerd.

Alvast bedankt voor een oplossing.

Hans Hoogeveen
 

Posted on the
3 ANSWERS
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hello Hans

Technically, it is not possible to create some sort of list to filter out what emails to accept and which ones to refuse with the software at the moment.

However, if you're ok with editing Database records, you can try and add records to your Database table manually. That way, you can create users for your customers before they actually do. Keep in mind that they will need you to reset the password though unless you're using an upgraded enough version of the software that allows them to reset their passwords on their own

I hope I was helpful

Stefano

GOOGLE TRANSLATE --

Hallo Hans

Technisch gezien is het niet mogelijk om met de software een soort lijst te maken om uit te filteren welke e-mails moeten worden geaccepteerd en welke op dit moment met de software moeten worden geweigerd.

Als u echter akkoord gaat met het bewerken van databaserecords, kunt u proberen records handmatig aan uw databasetabel toe te voegen. Op die manier kunt u gebruikers voor uw klanten maken voordat ze dat daadwerkelijk doen. Houd er rekening mee dat ze je nodig hebben om het wachtwoord opnieuw in te stellen, tenzij je een geüpgradede versie van de software gebruikt waarmee ze hun wachtwoord zelf kunnen resetten

Ik hoop dat ik behulpzaam was

Stefano

Read more
Posted on the from Stefano G.
Hans Hoogeveen
Hans Hoogeveen
User
Author

Beste Stefano,

Bedankt voor de reactie.
Jammer dat het technisch niet mogelijk is om een lijst te maken die de mailadressen kan filteren.

Ik wil de data in de Database inderdaad editen, maar die optie is niet beschikbaar als ik Automatische registratie heb ingesteld. 

Kan  ik  wel  switchen  naar  handmatige  registratie  en  dan de Database editen? 

Kan  ik  daarna  weer  automatische registratie  instellen?

Alvast bedankt!
Hans

Read more
Posted on the from Hans Hoogeveen
Andre E
Andre E
Moderator

Hoi Hans,

Met databse edditten bedoelt Stefano, de database op de server van je provider, dit is vaak een SQL database en daar is wel enige kennis van programmeren/ databses voor nodig.

Je kan uiteraard in x5 handmatig toevoegen, daar hoeft de automatische inlog niet voor uit, dat kan je in x5 doen bij user maintanance.

Read more
Posted on the from Andre E