WebSite X5Help Center

 
Roger L.
Roger L.
User

Artikelen die niet langer beschikbaar zijn, toch via google search besteld  nl

Autor: Roger L.
Visitado 492, Followers 1, Compartido 0  

Het is nu een paar keer gebeurd dat een artikel besteld is dat niet meer in de shop aanwezig is. Blijkbaar vond men dit artikel via google search en kon via deze oudere link het artikel verder besteld en eventueel betaald worden. De artikels waren niet meer aanwezig in de winkelwagen voor E-commerce.

Ik heb de gewone EVO versie en gebruik de shop om een aantal verzamelobjecten te verkopen dus een uitgebreide shop heb ik niet nodig.

Kan dit verholpen worden. Ik vind dit, en de koper zeker, erg vervelend.

Publicado en
2 RESPUESTAS - 1 CORRECTO
Andre E
Andre E
Moderator

Je kan denk ik het beste 2 dingen doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen;

1, je artikelen ook verwijderen uit je shop zelf, dus niet alleen uit het winkel object maar ook uit de data van stap1 -> advanced -> shopping cart.

2a, als je andere pagina's maakt of je geeft ze andere naam, verwijder de oude dan ook van internet, of schoon regelmatig je webserver op. X5 verwijderd namelijk nooit data van je webserver (uit veiligheid en principe). Als je dus een nieuwe pagina aanmaakt en de oude verwijderd in x5, staat de oude nog wel op internet. Dat klinkt raar, maar vanaf jou website is die pagina niet meer bereikbaar, echter een oude index van google die naar deze pagina staat kan er voor zorgen dat iemand er toch op komt en dan is de kans op bovenstaand groot.

Hoe doe je dit, wel als je je website wil op schonen kies bij export website full upload, selecteer dan vakje naast destination folder, hiermee kom je op je bestanden van je website.

Nu wordt het tricky, nou valt wel mee hoor.... maar wel even opletten.

je ziet nu een hoop folders en een hoop files.

Als je weet hoe je pagina heet die je verwijdert hebt, zou je dit elke keer handmatig kunnen doen.

(als je vooraf in stap3 op de properties button drukt van de pagina die je gaat verwijderen, dan zie je onderaan de file naam, laten voor het gemak even zeggen oude_shop, in de expert tap zie je de extensie (html of php meestal niet het meest belangrijk, meer ter info), dan zou je dus alle files met oude_shop of het nu php of html is kunnen verwijderen

Ok we zijn bij je scherm met folders en files, je kan nu alles wat met de naam die je net verwijdered hebt in x5 ( en daarvoor file naam hebt opgezocht) deze aanklikken, zijn he meerdere files gebruik dan ctrl toets.

druk daarna op het rode kruis boven in om ze te verwijderen. Nu kunnen deze dus ook niet meer via google bereikt worden en dus eventueel gebruikt worden door mensen die via google binnen komen.

2b

Je kan het ook in een keer allemaal opschonen door alle files (dus niet de folders) te selecteren en dan full upload doen, alleen is tussen de tijd dat jij ze verwijdert en x5 ze upload je website niet bereikbaar, doe dit dus op een tijdstip waarvan je redelijk zeker bent dat je geen bezoekers hebt.

eens in de zoveel tijd, kun je dit gerust doen.

schiet me nog een methode te binnen wellicht wel beter;

2c

doe een full upload, ga daarna weer naar export project en selecteer weer je files, klik voor de zekerheid refresh (boveaan icoon 2de van links) kies daarna voor meest rechtse icoon bovenop (detail view)

verwijder dan alle paginas die op html of php eindigen die van een oudere datum zijn welke pagina namen hebben.

Dan ben je er ook , voor de veiligheid zou je daarna nog een upload kunnen doen.....

Dit is makkelijker en veiliger.

succes!

vragen? let me know.....

Leer más
Publicado en de Andre E
Roger L.
Roger L.
User
Autor

Uw oplossing 2c gebruikt. 

Wel via de file Manager van de server gewerkt omdat ik daar beter op datum kon sorteren. Er bestond inderdaad een oude pagina, daterend van voor ik voor de shop 3 nieuwe pagina's gebruik.

Ik veronderstel dat het zo zal opgelost zijn.

Beste Andre E, hartelijk dank en vriendelijke groeten

Leer más
Publicado en de Roger L.