WebSite X5Help Center

 
Jamie W.
Jamie W.
User

WebSitex5 V2019.1.6 stops working after update  en

Auteur : Jamie W.
Visité 491, Followers 1, Partagé 0  

I have recently updated Website X5 to V2019.1.6 

When I try to create a new project an error message appears (please see attached file)

Once selected exit the software is then shuts down. Please advice how to reslve this problem

Regards 

Posté le
10 RéPONSES
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

Jamie.

As a test please disable (or temporarily uninstall) any 3rd party anti virus, malware protection, firewall, sync software (eg one drive). If this resolves it you can put exceptions in place.

You say this is an issue with new projects, do you have any existing or upgraded projects, and if so do they open and behave correctly?

Lire plus
Posté le de Esahc ..
Aleksej H.
Aleksej H.
Moderator

Hello.What information is in detail?What is your Windows version?Try to update Microsoft .NET Framework.

Lire plus
Posté le de Aleksej H.
Aleksej H.
Aleksej H.
Moderator

Also try downloading the program from this site, remove it from your computer and reinstall it.
It would be better if you previously make a backup of all your projects.

Lire plus
Posté le de Aleksej H.
Jamie W.
Jamie W.
User
Auteur

Existing project was V17 and it converts to the new version when I load the project and seems to be working fine.

The issue is when I try to create the new project. My computer has windows 10. Please find attached error

message detail. Thank you for your help 

Lire plus
Posté le de Jamie W.
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

Jamie, if you use one of the blank templates does this error occur? If you are using a template, does the problem occur with other templates??

Lire plus
Posté le de Esahc ..
Aleksej H.
Aleksej H.
Moderator

Try to restart the computer and make sure that none of the programs from Atalasoft is running.

Lire plus
Posté le de Aleksej H.
Paul M.
Paul M.
Moderator
Meilleur utilisateur du mois EN

Hello Jamie,

Have you managed to resolve this issue?

Atalasoft is an imaging library and a core component of WebSite X5.  Error messages like the one you have received almost always indicate an anomaly with either Microsoft .NET Framework, or Microsoft Visual C++, on the computer on which you have installed WebSite X5.

I will flag this thread for the specific attention of the Incomedia support staff, who will be able to advise you on the exact steps you should take to get everything working as it should again.

Kind regards,

Paul

https://webx5.pro

Lire plus
Posté le de Paul M.
Jamie W.
Jamie W.
User
Auteur

Hello there, no I still have not managed to get this working. Please help 

Regards 

Lire plus
Posté le de Jamie W.
Paul M.
Paul M.
Moderator
Meilleur utilisateur du mois EN

Help should be with you very soon, Jamie.  I'll continue to monitor this thread and follow up on my request for help from Incomedia.

Lire plus
Posté le de Paul M.
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hello Jamie

It would greatly help in order to better understand what seems to be causing the issue if you could attach a screenshot of the "details" section of the error, as shown in my screenshot:

Important information is usually reported there and it could help me understand the nature of the issue

Additionally, do you notice this happening during specific operations only or randomly?

Please verify this and keep me posted here

Thank you

Stefano

Lire plus
Posté le de Stefano G.