WebSite X5Help Center

 
Sylvia Rousse
Sylvia Rousse
User

Image generator error  nl

Auteur : Sylvia Rousse
Visité 1528, Followers 1, Partagé 0  

Hallo,

Ik ben een fotowebsite aan het bouwen met WebsiteX5 evolution 10. Elke keer als ik foto's toevoeg op een pagina, zijn ze even allemaal te zien in de voorvertoning. Als ik verder werk, zijn er op een gegeven moment een aantal foto's verdwenen, zie bijlage.

Ik verander niks aan de mappen waar de foto's zijn opgeslagen op mijn computer.

Dit is niet werkbaar. Hoe is dit op te lossen?

----------------------------------------------------------------------------------------

Hello,

I'm building a new photowebsite met WebsiteX5 evolution 10. Every time when I add pictures on a page, I can see them all in the preview. When I continue working, on a later moment a number of pictures has disappeared, see attachment.

I do nog change anything in the maps where the pictures are stored on my computer.

This is nog workable. How to solve this?

Posté le
3 RéPONSES
A. A.
A. A.
User

Goedemiddag,

Probeer eens je foto's opnieuw te plaatsen, misschien gaat wel helpen. Want ik had dat ook één keer met mijn logo, toen ik heb die oude logo verwijderd en opnieuw gezet werkte weer. 

Als het werkt, breng mij op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Tomas P.

Lire plus
Posté le de A. A.
JHCM V.
JHCM V.
User

Ik heb predies hetzelfde probleem, heb diverse pagina's aangemaakt met daarin een fotogallerij van een bepaald onderwerp. Maar na het uitbreiden van deze galerijen met bv 1 foto, ben ik al weer diverse eerder geplaatste foto's kwijt. Al mijn gebruikte bestanden staan in een Map, dus de lokatie is ongewijzigd.

Ik maak gebruik van de laatste versie van WX5 Evolution 10.1.10.54, eerder gegeven oplossingen hier en elders op deze site werken helaas niet.

Het lijkt erop dat het programma maar een maximum aan foto's kan verwerken, en waarschijnlijk zit er ook een limiet aan de grootte van de gebruikte foto's. Is het mogelijk om dit probleem bij een nieuwe update op te lossen, nu gaat er steeds uren werk verloren, omdat tijdens de previeuw alles lijkt te werken, maar het uiteindelijke eindresultaat totaal niet.

Http://fotografie.vanluyt.nl

Lire plus
Posté le de JHCM V.
Andre E
Andre E
Moderator

Een hoop vragen in 3 meldingen ......

preview in x5; probeer eens na toevoegen van foto de preview met ctrl toets ingedrukt.

De preview duurt dan wel wat langer je cash wordt dan volledig ververst, dit hoeft niet altijd maar zo nu en dan vooral na snelle wijzigingen kan het geen kwaad.

Je kan ook in het opstartscherm in prefrences de continue verversen van je preview uitzetten, bij veel foto's scheelt dit veel achtergrond rekenwerk. Ben je dan klaar start preview, nog niet ok, doe dan met ctrl . Wellicht werkt dat prettigere en sneller, gewoon proberen dus, is nl afhankelijk van je pc en je eigen voorkeur uiteraard.. :)

Volgens mij zit er geen maximum aan de foto's. Nou ja alles heeft natuurlijk een maximum van iets. De foto's worden door x5 automatisch verkleind voor website maat. Door direct al kleinere foto's aan te bieden win  je dus vooral geheugen en snelheid van je pc die anders gebruikt worden om de foto's te verkleinen. Als dat er echt veel worden... (wat vinden jullie veel?) gaat dat ten koste van pc capaciteit en dan begint het her en der te haperen.

Er zijn genoeg (gratis) batch programma's die foto's verkleinen.

Ik maak zelf ook wel een een hele serie foto's, die laat ik dan voor ik ze met x5 ga verwerken alvast verkleinen (+/- 1000 pixels lengte) en hoogte laat ik in verhouding meegaan.

Die zet ik in een andere map zodat mijn originele foto's apart zijn en de kleinere voor x5 gebruikt worden. Dit scheelt dus overal ruimte en tijd en mijn originelen zijn save.

Persoonlijk hou ik het op max 50 foto's per pagina. Denk nl ook aan mensen die remote met pda /telefoon je site bezoeken. Die haken dan snel af en dat is zonde, en het aantal mobiele bezoekers op het web stijgt gestaag....

Als je ideeen hebt voor aanpassingen kun je natuurlijk een idee post maken richting Incomedia, ze zullen zeker kijken naar mogelijkheden van je ideeen. Want zonder klanten ook geen inkomsten en dat geld ook voor X5.

Succes, ik hoop dat eea helpt.....

MVG André

Lire plus
Posté le de Andre E