WebSite X5Help Center

 
Richard K.
Richard K.
User

Jssor slideshow OK in preview, but displays as blank space on publication  en

Author: Richard K.
Visited 362, Followers 1, Shared 0  

I am using X5 evolution v 2019.2.7 and have updated the free JSSOR slider to version 12 (Marketplace says latest is 13, but on download I always get 12).

If I create an autoplay slideshow with JSSOR slider it works as expected when viewed via the program's "preview" function.

However, when I publish the website to the web (or to a local folder) and view it in a browser (I have tried several), the slideshow appears as a blank space.

The same problem was reported by others in early 2019. I read that it has been solved by updates - but it still doesn't work for me.

Any suggestions?

Posted on the
21 ANSWERS - 4 USEFUL - 1 CORRECT
Paul M.
Paul M.
Moderator
Best User of the month EN

I've found the page you refer to, Richard:

https://market.websitex5.com/en/objects/slideshow

...which does indeed show version 13 as the current version of Jssor Slider.

So I'm going to ask Incomedia to look at this, because it's either a minor typo, or more importantly there is the possibility that the link in the actual WebSite X5 software points to an older version of the Object.

Please keep monitoring the thread for updates.

Read more
Posted on the from Paul M.
Richard K.
Richard K.
User
Author

Many thanks for your prompt answer, Paul.

I cannot readily provide a link to the faulty webpage, since the site is live, and whenever I see an error in the published website I must promptly replace it with an earlier fault-free version (created with evo 17.0.8).

As you suggest, I shall continue to monitor the thread for updates concerning the current version of Jssor.

Read more
Posted on the from Richard K.
Richard K.
Richard K.
User
Author

Hello Paul,

You asked me to provide a link to the faulty webpage to assist your investigation. I have now published a version of my site within which I have created a special page entitled "jssortest". This page is supposed to auto-display a sequence of 4 slides (and does so when previewed from the X5 program evo 2019.2.7), but (as explained earlier) it displays a blank space when published.

Here is a link to that page: http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/jssortest.html

I hope this will help you to analyse my problem.

Read more
Posted on the from Richard K.
Klaus G.
Klaus G.
User

Hallo Richard,

so sieht bei dir dein Pfad zu den Bildern aus:

<divdata-u="slides" style="cursor: move; position: absolute; overflow: hidden; left: 0px; top: 0px; width: 1140px; height: 411.6502845318px;"><div><imgdata-u="image" alt="" src="http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/GroupShort.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/GroupShort.jpg">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/GroupShort.jpg" style="width: 1140px;" /></div><div><imgdata-u="image" alt="" src="http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/SuePic1short1933.jpg" style="width: 1140px;" /></div><div><imgdata-u="image" alt="" src="http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg" style="width: 1140px;" /></div><div><imgdata-u="image" alt="" src="http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg" style="width: 1140px;" /></div>

Hier bezieht sich die Pfadangabe auf localhost ????? was eigentlich nicht richtig ist.

So lange es auf deinem PC ist mag es funktionieren da dieser als Localhost fungiert.

Ändere mal den Pfad in:

<divdata-u="slides" style="cursor: move; position: absolute; overflow: hidden; left: 0px; top: 0px; width: 1140px; height: 411.6502845318px;"> <div><imgdata-u="image" alt="" src="http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/GroupShort.jpg" style="width: 1140px;" /></div> <div><imgdata-u="image" alt="" src="http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/SuePic1short1933.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/SuePic1short1933.jpg">http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/SuePic1short1933.jpg" style="width: 1140px;" /></div> <div><imgdata-u="image" alt="" src="http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg">http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg" style="width: 1140px;" /></div> <div><imgdata-u="image" alt="" src="http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg">http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg" style="width: 1140px;" /></div>

Gruß

MCMACMASTER

Hello Richard,

this is how your path to the pictures looks like:

<divdata-u="slides" style="cursor: move; position: absolute; overflow: hidden; left: 0px; top: 0px; width: 1140px; height: 411.6502845318px;"><div><imgdata-u="image" alt="" src="http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/GroupShort.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/GroupShort.jpg">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/GroupShort.jpg" style="width: 1140px;" /></div><div><imgdata-u="image" alt="" src="http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/SuePic1short1933.jpg" style="width: 1140px;" /></div><div><imgdata-u="image" alt="" src="http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg" style="width: 1140px;" /></div><div><imgdata-u="image" alt="" src="http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg" style="width: 1140px;" /></div>

Here the path refers to localhost ????? which is not right.

As long as it's on your PC, it may work as it acts as a localhost.


Change the path in:

<divdata-u="slides" style="cursor: move; position: absolute; overflow: hidden; left: 0px; top: 0px; width: 1140px; height: 411.6502845318px;"> <div><imgdata-u="image" alt="" src="http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/GroupShort.jpg" style="width: 1140px;" /></div> <div><imgdata-u="image" alt="" src="http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/SuePic1short1933.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/SuePic1short1933.jpg">http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/SuePic1short1933.jpg" style="width: 1140px;" /></div> <div><imgdata-u="image" alt="" src="http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg">http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/ProceduresShort.jpg" style="width: 1140px;" /></div> <div><imgdata-u="image" alt="" src="http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg" target="_blank" rel="nofollow">http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg">http://http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/Radcliffe1920short.jpg" style="width: 1140px;" /></div>


greeting

MCMACMASTER

Read more
Posted on the from Klaus G.
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

Richard, I created a new blank project with only one object (jssor slider) and 3 images.

Preview works fine

Save to disk (& I assume web) and the images are broken (missing) when opened in any browser.

I have attached the test project.

For what it's worth, when opened in pro exactly the same thing happens. However, if an alternative browser is chosen from preview then it displays correctly.

Read more
Posted on the from Esahc ..
Paul M.
Paul M.
Moderator
Best User of the month EN

How do you export your site to the server, Richard?  Do you use the built-in FTP client in Step 5 of WebSite X5, or do you use another method?

Read more
Posted on the from Paul M.
 ‪ KolAsim ‪ ‪
 ‪ KolAsim ‪ ‪
Moderator
Richard K.
 ... ... ...  Here is a link to that page: http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/jssortest.html ... ... ... 

(It > En) ... in the project activate Ctrl + Preview, and then carry out Complete Export to NETWORK at Step_5;
... or, at Step_5 perform Export to DISC, and send the contents of this folder to the NETWORK
with third party FTP client. (filezilla, ws_ftp, etc.);
... for example,
... this URL is incorrect: http://localhost/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/GroupShort.jpg
... this URL is correct:  http://www.oxfordinterventionalradiology.co.uk/pluginAppObj/pluginAppObj_34_01/GroupShort.jpg
.

ciao

.

Read more
Posted on the from  ‪ KolAsim ‪ ‪
Richard K.
Richard K.
User
Author

Thanks to those who have commented.

In answer to Paul's question, my method of exporting the site to the server (Godaddy) is as follows. At step 5, export to disc, and specify a local destination on my computer. Then compress the resultant folder to a zip file. Upload the zip file to Godaddy using their Control Panel, extract the files, and move them to the server's public_html folder.

However, I doubt that the problem has to do with the upload to the server, since it is already there in the local folder created on my computer when I export to disc in step 5. if I open the local uncompressed folder on my computer and then open the jssortest.html file with a browser, there is a blank space where the slideshow should appear.

Read more
Posted on the from Richard K.
Esahc ..
Esahc ..
Moderator

Agreed Richard. If you simply export to a folder on the HD it should just work. Everything else in wx5 does.

Read more
Posted on the from Esahc ..
Richard K.
Richard K.
User
Author

Thank you MCMASTER for your analysis of the code. If I have understood correctly, you are suggesting that a possible solution would be to manually change the code to identify the correct location of the pictures. However, I would expect the X5 program and the Jssor object to take care of this automatically.

Read more
Posted on the from Richard K.
Paul M.
Paul M.
Moderator
Best User of the month EN
Richard K.
In answer to Paul's question, my method of exporting the site to the server (Godaddy) is as follows. At step 5, export to disc, and specify a local destination on my computer.

I believe this is why it is not working.

In Step 5 Export to disk, what do you have entered in the following field?

Read more
Posted on the from Paul M.
Richard K.
Richard K.
User
Author

Hi Paul,

Yes, it seems you have identified my problem

I was leaving the URL field blank on export. I had overlooked this point since it was not required in version X5 evo 17.0.8 which I was using previously. (I note that in that version the URL had already been entered at Step 1, Settings.)

I have therefore now inserted the URL at Step 5, exported to disk, and uploaded to the server - and everything is working as expected.

So many thanks for resolving my problem. 

(There remains the outstanding question as to why the program indicates that the latest version of Jssor slider is v12, whereas the separate marketplace website suggests that it is v13. I shall leave this thread open a little longer, in case we get a precise answer to that.)

Read more
Posted on the from Richard K.
Incomedia
Elisa B.
Incomedia

Hi Richard, 

have you tried updating the Object List in the Object Management Window? You can use this command

Please let me know. Kind regards.

Read more
Posted on the from Elisa B.
Richard K.
Richard K.
User
Author

Hi Elisa,

Sorry for my delay in replying. I did update the object list as you suggested, and, as far as I can tell, the result is JSSOR version 12. This is not in itself a problem, because my original problem is solved (see discussion with Paul M. above - I was not exporting to disc correctly). However, it seems odd that if I go directly to the X5 Marketplace site, it says there that the latest version of JSSOR slider is version 13.

Read more
Posted on the from Richard K.
 ‪ KolAsim ‪ ‪
 ‪ KolAsim ‪ ‪
Moderator
Richard K.
... ... ...  However, it seems odd that if I go directly to the X5 Marketplace site, it says there that the latest version of JSSOR slider is version 13.

... click (i) ... v.12 | 09/05/2019  ... wink... ciao

Read more
Posted on the from  ‪ KolAsim ‪ ‪
Paul M.
Paul M.
Moderator
Best User of the month EN

It is odd, Richard.  I can see exactly what you are referring to here, and confirm that I am experiencing the same.  It's possibly a typo on the Marketplace site.  I'm sure Elisa will confirm one way or the other.

Read more
Posted on the from Paul M.
Incomedia
Elisa B.
Incomedia

Hi Richard, 

I have done a deeper check and I can confirm that the latest version of Jssor Slider is v12, not v.13. I have reported the issue, so we can fix the information on the Marketplace. 

Thanks! Kind regards.

Read more
Posted on the from Elisa B.
Paul M.
Paul M.
Moderator
Best User of the month EN

Thanks very much, Elisa smile

Read more
Posted on the from Paul M.
Richard K.
Richard K.
User
Author

Thanks, Elisa, for clarifying the uncertainty concerning the latest version of Jssor Slider.

Thanks also to all those who responded to my initial query.

Read more
Posted on the from Richard K.