WebSite X5Help Center

 
Khalid Ahmad Termizi
Khalid Ahmad Termizi
User

Unable to send email via webpage: Parse error: syntax error, unexpected '?'  en

Author: Khalid Ahmad Termizi
Visited 188, Followers 1, Shared 0  

I was not able to send email from the webpage. When clicking send email appended is the respond:

Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/hidangtraimmy1/public_html/res/x5engine.php on line 2426

Appreciate help. website link for the email form https://www.hidang.com.my/feedback.html

Posted on the
10 ANSWERS - 1 USEFUL - 1 CORRECT
Aleksej H.
Aleksej H.
Moderator
Best User of the month ENBest User of the month RU

Hello.Check out Hoats, I recommend PHP 7.2. Check the server logs, if there are errors or request blocking, then this may be the cause of the problem. Try different ways to send letters (SMTP etc).
Contact the hosting technical support service, maybe they will be able to give you a solution.

Read more
Posted on the from Aleksej H.
Khalid Ahmad Termizi
Khalid Ahmad Termizi
User
Author

It works fine previously, only until the recent upload this had failed. Will check with my hosting provider and revert soonest on their findings and feedback.

Read more
Posted on the from Khalid Ahmad Termizi
Khalid Ahmad Termizi
Khalid Ahmad Termizi
User
Author

Dear Aleksej;

Below is respond received from the hosting provider. Just to let you know this start to occur only when I start using the Beta Program. 

"Hi

Thanks for contacting us

Upon checking, it seem the error logs showing related with your script environment.

Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/hidangtraimmy1/public_html/res/x5engine.php on line 2426 "

Read more
Posted on the from Khalid Ahmad Termizi
Khalid Ahmad Termizi
Khalid Ahmad Termizi
User
Author

Hi, i try to replace the x5engine.php file with the script generated from non beta version and it works fine. The failure only starts when generated/using the beta version. Please refer the attached files for both version. 

Read more
Posted on the from Khalid Ahmad Termizi
Aleksej H.
Aleksej H.
Moderator
Best User of the month ENBest User of the month RU

I recommend using the stable version.

Read more
Posted on the from Aleksej H.
Khalid Ahmad Termizi
Khalid Ahmad Termizi
User
Author

As the project has been upgraded/created to using beta version, is there a way for me to revert to the stable version. Thanks.. really need to resolve this issue. 

Read more
Posted on the from Khalid Ahmad Termizi
Milenko Vojnović
Milenko Vojnović
User

Hi, Khalid Ahmad

I had the same problem after upgrading to BETA. I solved it in such a way that I deleted the mailing module and recreated it. I remembered this because in the past, I used to be similar to what happened with some other modules, and when switching from the old version to the new stable version.

Read more
Posted on the from Milenko Vojnović
Incomedia
Stefano G.
Incomedia

Hello Khalid 

I can confirm that this issue was due to the BETA update which recently came out. 

I can also confirm that a new BETA update has fixed the issue, if you're willing to update again.

If you do, please give me feedback here on the result

Thank you

Stefano

Read more
Posted on the from Stefano G.
Khalid Ahmad Termizi
Khalid Ahmad Termizi
User
Author

I recently received beta update 2019.3.13 in which the error message has no longer shown. However the email still failed to be send with respond below. Java script is enable/activated, the email still not able to deliver. Attached screenshot for your reference. The said page https://www.hidang.com.my/feedback.html

Read more
Posted on the from Khalid Ahmad Termizi
Aleksej H.
Aleksej H.
Moderator
Best User of the month ENBest User of the month RU

"However the email still failed to be send with respond below." - try to clear your browser’s cache and hosting cache (if any).Try to delete one of the form fields, re-create it and upload the site to the hosting.Try to delete all site files from the hosting and re-upload it.

Read more
Posted on the from Aleksej H.