WebSite X5Help Center

 
Marian Slagman
Marian Slagman
User

Image in text item not automatically uploaded  en

Author: Marian Slagman
Visited 1644, Followers 2, Shared 0  
Tags: image,upload

Hi,

we've built a website with lots of pictures on it that open into showboxes (http://www.just-british.nl/curiosa.html). This looks fantastic, but we have a problem building the pages:

When we create the page (picture in text item, picture links to showbox), the picture in the text item isn't automatically uploaded to the live page. I checked the source and the image just isn't there. The showbox image is, and is clickable.

When we preview the page before we upload it, the picture in the text item is uploaded and available in the live website. However, this is just an awful lot of extra clicking and it's easy to forget, leaving us with an error on the page.

Is there any way to fix this?

Kind regards,
Marian Slagman

Posted on the
22 ANSWERS - 1 USEFUL - 1 CORRECT
Andre E
Andre E
Moderator

Marian,

Wil je me helpen, ik begrjp niet zo goed wat je bedoeld, heb je wellich een vb waar het fout gaat?

Wat ik lees is dat als je een tekst box hebt met plaatje erin en een link naar showbox. Dan zie je het plaatje in de tekst box op je live site niet en via een klik zie je hem wel op je showbox. Maar als je dan een preview voor het uploaden doet dan werkt het wel ?

Je preview wordt vanaf je PC geladen en er wordt niets richting internet gedaan. Dan kan dus niet, wellicht begrijp ik dit verkeerd.

Ik heb wel enkele tips voor je, gebruik bij de namen voor de plaatjes alleen maar kleine letters ook in de extensie, door elkaar kan wel eens rare dingen geven.

Als je de site veranderd hebt en weer geupload naar internet en je bezoekt dan je website vanaf je pc, gaat je pc informatie gebruiken die hij al eerder vanaf je website heeft opgehaald en welke op je pc staat, dit is dus eigenlijk verouderde info. Het beste is dan de site helemaal opnieuw in te laden ook in je pc door te verversen met CTRL-F5 dan pas heb je de laatst geupdate info op je scherm en in je pc.

Helpt bovenstaand niet geef dan ajb even een website adres met plaatje benaming waar het fout gaat. Dan kijk ik verder voor je.

MVG A

Read more
Posted on the from Andre E
Marian Slagman
Marian Slagman
User
Author

Hallo Andre,

het eerste stukje klopt: tekstbox met plaatje erin - plaatje linken naar showbox van hetzelfde plaatje - uploaden: live zie ik niet het plaatje in de tekstbox, maar ik kan wel doorklikken naar de showbox en daar zie ik het plaatje wel.

Wanneer ik, tijdens het bewerken van de pagina's de pagina preview en 'm daarna upload, zie ik live wel het plaatje in de tekstbox. Het lijkt dus of het plaatje in de tekstbox alleen geupload wordt, als ik het eerst gepreviewed heb vanaf m'n PC. En die extra stap wil ik er graag uit.

De plaatjes hebben artikelnamen, 5 cijfers en F5 zit standaard in ons pakket :)

Ik kan je helaas geen pagina laten zien waar het fout gaat, want die halen we er (met veel moeite uit) - het is namelijk funest voor onze verkoop wanneer klanten alleen een rood kruisje zien staan.

http://www.just-british.nl/collectables.html

Op deze pagina zie je artikelkaartjes. Wanneer wij tijdens het aanmaken van die kaartjes niet de pagina previewen, worden meerdere plaatjes niet geupload en zie je her en der rode kruisjes staan. Het is niet bij alle plaatjes en wij snappen ook niet wat daarin de trigger is.

Wanneer we deze pagina, voor we 'm uploaden, previewen, worden alle plaatjes wel geupload.

Het gekke is dat ik de plaatjes die missen ook niet kan vinden in het bron-bestand - ze worden gewoon niet meegenomen in de upload. Het is net of de software ze vergeet, omdat wij ze niet gepreviewed hebben.

De showboxen werken altijd.

Ik hoop dat je m'n probleem nu snapt.

Groeten,
Marian

Read more
Posted on the from Marian Slagman
Andre E
Andre E
Moderator

OK, dan begreep ik het wel goed.

Met CTRL F5 bedoel ik als je de pagina online ziet dan toets Ctrl indrukken samen met F5. Je preview en je website zijn 2 compleet verschillende mappen en hebben niets met elkaar gemeen behalve dat je geheugen op je pc bijgewerkt wordt.

Als je een test site kan maken door bv te uploaden naar een test map dan zien klanten dit niet. En kunnen we in Answers wel meekijken.

Probeer eens als je het weer hebt ctrl-F5 te toetsen zonder dat je de preview hebt gebruik en kijk eens of dat helpt. Laat even weten hoe het afloopt.

MVG A

Read more
Posted on the from Andre E
Marian Slagman
Marian Slagman
User
Author

Hallo Andre,

ik ga het proberen, maar het wordt logistiek even lastig voor ons om dit voor elkaar te krijgen.

Maar ik haak even in op wat je schrijft, want je snapt het toch nog niet helemaal.

Ik snap heel goed dat de preview en de uiteindelijke live website niets met elkaar te maken hebben. Het gaat er juist om dat zonder op de knop "preview" te klikken de fout optreedt, maar wanneer we wel op die knop klikken de fout niet optreedt. En dan bedoel ik niet in het beeld wat ik zie als ik preview, maar in de daadwerkelijk geuploade site. Ik doe nogmaals de stappen:

pagina aanpassen + opslaan + uploaden = fout (niet alle foto's in de tekst items worden geupload)

pagina aanpassen + opslaan + preview + uploaden = altijd goed (alle foto's in de tekst items worden geupload)

Wanneer we de fout zien in de live site, lossen we het dus op door in de software naar de pagina te gaan, de pagina te previewen en 'm daarna nogmaals te uploaden. Dan staan alle plaatjes er wel op.

Dat is juist zo vreemd. Het lijkt wel of het systeem die preview nodig heeft om de upload goed uit te kunnen voeren.

Ik hoop dat je hier nog even mee aan de slag wilt gaan. Ik ga ondertussen uitvogelen hoe ik een test neer kan zetten, maar daar heb ik even tijd voor nodig. Moet ik daarvoor nog iemand rechten ergens op geven?

Groeten,
Marian

Read more
Posted on the from Marian Slagman
Marian Slagman
Marian Slagman
User
Author

Overigens komt de fout niet alleen voor op de PC waar op de software staat. Ook op andere PCs missen dan de plaatjes. Het is dus geen cookies issue. Dat vergat ik nog even.

Groeten!

Read more
Posted on the from Marian Slagman
Andre E
Andre E
Moderator

Ik snap je helemaal hoor !

Wil je proberen als je op je site bent en geupload hebt zonder preview, en je mist plaatjes, de CTRL toets iingedrukt houden en dan de F5  toets indrukken.

Kijk eens of dat helpt. Als dan hoef je ook geen test pagina te maken.

MVG A

Read more
Posted on the from Andre E
Marian Slagman
Marian Slagman
User
Author

Hallo Andre,

Helaas, dit helpt niet.

Groeten,
Marian

Read more
Posted on the from Marian Slagman
Marian Slagman
Marian Slagman
User
Author

Hallo Andre,

Ondanks mijn eerdere 'dit helpt niet', heeft mijn compagnon het toch geprobeerd. En tot mijn verbazing was het wel de oplossing.

Echter... nu hij vandaag verder wil met de website is het project helemaal verdwenen (zie bijlage).

Het enige afwijkende wat mijn compagnon gisteren gedaan heeft, is Ctrl+F5 gebruiken. Verder heeft hij niets anders gedaan dan normaal.

Je zult begrijpen dat dit een behoorlijke strop is voor ons. De website is onze webshop en we kunnen er nu niets mee en lopen dus inkomsten mis. Kun je ons (snel) helpen dit weer recht te krijgen?

Met vriendelijke groet,
Marian Slagman

Read more
Posted on the from Marian Slagman
Andre E
Andre E
Moderator

De ctrl-F5 dien je toen als je op je website bent. Dus niet in x5 zelf.

Wel zou het kunnen als je een voorvbeeld bekijkt. De functie van ctrl-F5 wordt gebruikt door web browsers, zoals internet explorer firefox opera chrome enz.

Ook je voorbeeld wordt door een webbrowser getoont, alleen een met wat minder toetsen, maar het blijft een webbrowser.

Nu je andere probleem. Waarom dat verdwenen is geen idee, dat kan niet aan de ctrl-F5 liggen want dat doet verder niets in x5 zelf.

Er zijn meerdre zaken die je kunt doen. Ten eerste kijken of je je backup kan terughalen, dit staat hier vermeld:

http://answers.websitex5.com/post/47713

Ik vermoed zelf dat je projectmap veranderd is. Deze is te vinden in de eerste pagna die je ziet als je x5 opstart bij tab voorkeuren, bovenin

normaal is dit: c:\documenten en settings\jouw gebruikersnaam\mijn documenten\incomedia\website x5 v9 - evolution

Als dat goed staat dan zie je je projecten weer.

nog niet? Dan staan ze wellicht op een andere plek, zoe je hele hard disk af op *.iwprj

Dan zou je je project tegen moeten komen, vul het pad naar deze map in op de plek die ik boven genoemd hebt.

PS overbodig te melden om regelmatig te backup helemaal met zo een groot / belangrijk project, doe dit in pagina 5 export PROJECT en zet dat op een ander medium (mem stick bv)  dan je pc/schijf. Die kun je altijd weer binnen halen met importeren in pagina 1.

Hopelijk lukt het allemaal ! Succes.

Read more
Posted on the from Andre E
Marian Slagman
Marian Slagman
User
Author

Hallo André,

Helaas... geen van je opties werkt. Het is echt heel gek:

Ik heb de URL aangepast, maar hij ziet het project niet.
Ik heb de backup 'teruggezet', maar hij ziet het project niet.
Ik heb het project file zelf geopend. De computer vroeg om het programma, daar heb ik aangegeven da thet Website X5 moest zijn, dat opende hij braaf, maar de lijst met projecten blijft leeg.
Zelfs wanneer we het project bestand (.iwprj) proberen te importeren geeft de software geen zoekresultaten in de map waar het staat.

Het is goed om te weten dat het project er nog wel is, maar het lijkt of de software het project niet herkent.

Nu denken we erover om te upgraden naar Professional 10. Als je denkt dat dit de oplossing kan zijn, dan moeten we dat misschien maar gelijk doen.

Ik hoop dat je nog opties hebt.

Groeten,
Marian

Read more
Posted on the from Marian Slagman
Andre E
Andre E
Moderator

Als je het project gevonden hebt, zou ik als eerste een backup maken op mem. stick van de hele map die de naam van je proect draagt en waar het iwprj bestand in zit.

Lukt het niet om het pad goed te maken, doe dan -als test- een heel makkelijk pad

kopier het project erin en start website x5 op en zet dezelfde naam op de aller eerste pagina bij voorkeuren. neem bv alleen c:\x5

Dat moet werken, import werkt niet want dan heb een export bestand nodig, de iwprj is je project. Je project heeft wel een naam ! die naam is de hoofdmap. je moet dus die hele map, met hoofdnaam en al in -bijvoorbeeld- c:\x5 zetten. dus ook alle bestanden en mappen die daar weer aanzitten !

In pagina 1 zet je dan ook alleen c:\x5 dan moet je het project zien. Het is dus niet alleen het iwprj bestand maar de hele map waar dit bestand in zit, die heb je nodig.

Moet lukken hoor!

Als het gelukt is kun je het ook weer met het origienele pad doen.

succes !

Read more
Posted on the from Andre E
Marian Slagman
Marian Slagman
User
Author

Hallo Andre,

het is gelukt - we hebben het project gelukkig weer terug!

Maar... ons eerdere probleem is niet opgelost. Ctrl/F5 is niet de oplossing.

Je vroeg om een testpagina. Op deze pagina: http://www.just-british.nl/klokken-1.htmlmist een artikelfoto (33103). Als je klikt op het icoon waar de foto zou moeten zijn, opent wel de foto in de showbox.

Wij lossen dit op door in het systeem (aan de achterkant) de pagina te previewen vóór we de website update.  Als we dat doen, is dit opgelost. Doen we dit niet, dan vallen er her en der artikelfoto's weg.

Kun je ons hier verder mee helpen?


Groeten,
Marian

Read more
Posted on the from Marian Slagman
Andre E
Andre E
Moderator

Blij dat je je project weer hebt. en ook goed om even de site te zien waarbij het niet goed werkt.

Ik zie in de code inderdaad een link staan die nog naar een plaatje wijst op je hard disc van je pc.

Logisch dat de site hier niet bij kan en je dus geen foto krijgt. Op zich is het heel raar, echter daar het versie 9 is, ben ik bang dat dit niet gaat veranderen.

Helaas dus toch je preview even bekijken als dit helpt, rare oplossing maar als het helpt waarom niet.

ik ben dit zelf in 9 trouwens niet tegengekomen. Ik verwacht wel dat versie 10 hier beter mee omgaat.

Read more
Posted on the from Andre E
Marian Slagman
Marian Slagman
User
Author

Hallo Andre,

bedoel je nu dat dit niet op te lossen is? Wat bedoel je precies met 'daar het versie 9 is'? Ik heb onlangs de laatste upgrade gedaan. Dan zou ik toch mogen verwachten dat het goed is?

Groeten,
Marian

Read more
Posted on the from Marian Slagman
Andre E
Andre E
Moderator

Het zal ongetwijfeld op te lossen zijn, echter geen idee of dit nu in x5 fout gaat of ergens op je pc door bv firewall of virusscanner of zoiets. Ik kan me haast niet voorstellen dat het uit x5 komt anders hadden al vele anderen dit ook gehad.

Misschien dat Incomedia zelf even kan kijken ?

Incomedia, can you check out this link? www.just-british.nl/klokken-1.html

picture 33103 refers to local HD instead of website gallery map.

If Marian does a preview before upload this does not happen, but without preview and direct upload this happens often. Is there any issue that can cause this? Is there a bug in x5?

Read more
Posted on the from Andre E
Incomedia
Claudio D.
Incomedia

Hello Marian and Andre,

I tested the image and not it is correctly visible. I was reading about the issue and it seems the images are not loaded when the preview is not used. Are the images taken from an external hard disk?

In any case, since Version 9 has not the internal library, it is better to preview the project to check always the original files are still present in the correct path.

It would be possible to check if the issue is also present in a new project?

Many thanks!

Read more
Posted on the from Claudio D.
Marian Slagman
Marian Slagman
User
Author

Hi Claudio,

thanks for taking an interest! The images are not taken from an external hard disk - the whole project is on an laptop, inclusing the images.

I'm not sure what you mean with the new project. I created this project after I upgraded my system to version 9 - I'm not sure creating another project would show any difference.

We've been considering upgrading to professional 10 - do you think this might solve the problem?

Kind regards,
Marian

Read more
Posted on the from Marian Slagman
Incomedia
Claudio D.
Incomedia

Hi Marian,

Version 10 uses the internal library where once added the images in the project are automatically copied so the program will find them always and it could probably solve the issue.

I asked you to try with a new project to see if it depends directly on the project, where then we can see how to fix it, or it happens always. If it happens also with a new project then we have to see what is not allowing the images to be loaded generally.

Many thanks!

Read more
Posted on the from Claudio D.
Marian Slagman
Marian Slagman
User
Author

Hi Claudio,

It'll take me a while to set something up -I'm physically 200km away from the computer and I won't try to create a new project via a share-programm -- that would be very bad for my mood :) But I'll set something up and then I'll get back to you.

Cheers,

Marian

Read more
Posted on the from Marian Slagman
Incomedia
Claudio D.
Incomedia

Hello Marian,

As soon as you can test it let me know the results.

Many thanks!

Read more
Posted on the from Claudio D.
Andre E
Andre E
Moderator

Claudio, in the html code of the site al pictures where set to the image and files map. Only one picture was set to the c:\my documents folder and was off cource not shown. That's really strange and it happens often except if previewed befor uploading.

BR A

Read more
Posted on the from Andre E
Incomedia
Claudio D.
Incomedia

Hello Andre,

I noticed the issue in the html code and I wanted to see if it depends on the program or the project itself to see what can be done to fix it.

Many thanks!

Read more
Posted on the from Claudio D.